مزوتراپی مو چیست؟_ فواید و عوارض مزوتراپی مو

مزوتراپی مو چیست؟_ فواید و عوارض مزوتراپی مو

مزوتراپی مو | مو

ریزش موی سر، امروزه به‌ عنوان موضوعی نگران‌ کننده برای بسیاری از افراد اعم از مرد و زن است. یکی از روش های کم تهاجی که می تواند به افراد دارای ریزش مو کمک کند مزوتراپی مو است.

ریزش موی سر، امروزه به‌ عنوان موضوعی نگران‌ کننده برای بسیاری از افراد اعم از مرد و زن است. یکی از روش های کم تهاجی که می تواند به افراد دارای ریزش مو کمک کند مزوتراپی مو است.

شدت و الگوی ریزش مو در مردان و زنان متفاوت است. ریزش مو شامل پس ‌روی خط موی پیشانی، ریزش مو منقطع و کم پشت شدن است.

سبک زندگی ناسالم، اختلالات هورمونی، پیری، عوامل ارثی، مصرف آستروئیدها و داروها، بیماری، بارداری، حالت مو و عدم رعایت بهداشت مو، مسائل روانی و اجتماعی و اختلالات وسواسی کندن مو از عوامل ریزش موی سر هستند.

برخی از عوامل ریزش مو به کاهش گردش خون در پوست سر، کمبود مواد مغذی بدن و ناهماهنگی های هورمونی مثل تولید بیش از حد اندروژن DHT برمی گردند.

مشکلات ذکرشده ریزش مو از طریق دارو، درمان و ترمیم مو قابل‌ درمان است. هرچند مصرف داروهای طبیعی و رژیم غذایی سالم گزینه مناسب‌ تری نسبت به درمان با داروهای شیمیایی است.

خوشبختانه با استفاده از مزوتراپی می توان بر تمامی این عوامل غلبه نمود و در کنار کاهش ریزش مو، به رشد مو های جدید کمک کرد.

مزوتراپی مو روشی غیر تهاجمی است که طی آن دارو زیر لایه اپیدرمال پوست تزریق شده و به بافت های آسیب دیده می رسد. سوراخ ها سطحی بوده و دارو را به مزودرم که متشکل از میان پوست هست، می برند.

نکته قابل توجه این است که مقدار آمینواسید ها، مواد معدنی، کوانزیم و نوکلئیک اسید را می توان برحسب نیاز و شرایط بیمار تنظیم نمود. به علاوه، این درمان کاملا بی خطر بوده و نیازی به بیهوشی موضعی ندارد.

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو روشی برای درمان ریزش مو در زنان و مردان است. این روش از طریق تحریک الگوی رشد مو و کاهش ریزش عمل می‌کند. در این فرایند پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و دیگر مواد معدنی مورد نیاز برای تقویت رشد مو به حالت متعادل می‌رسد.

مزوتراپی مواد مغذی مورد نیاز بدن هر فرد را با سوزن های بسیار کوچکی زیر پوست میانی کف سر تزریق می کند.

مزوتراپی به کمک تزریق در پوست سر برای رشد و تغذیه مو انجام می‌شود. ترکیبات دارویی موجود در مزوتراپی باعث تقویت گردش خون در رگ‌ های خونی پوست سر و بهبود تغذیه و خون‌ رسانی بهتر به فولیکول‌های مو می‌شود.

این تزریق را پزشک پس از معاینه و تشخیص علت ریزش مو انجام می دهد. سوزن شماره ۳۰ یا دستگاه مزوتراپی مجهز به سوزن برای این کار استفاده می شود. سپس ویتامین ها، مواد معدنی یا فیناستراید ها و مینوکسیدیل را به مقدار لازم با فاصله های ۱ سانتی متری از هم زیر پوست سر تزریق می کند.

این ترکیب‌ های دارویی حاوی اسیدهای آمینه، ویتامین‌ها و عنصر روی هستند و تزریق آن در پوست سر باعث سلامتی و زیبایی بیشتر موها می‌شود. این روش در مقایسه با دیگر روش‌ ها تأثیر سریع‌ تری دارد و باعث متعادل‌ سازی سطح هورمون‌ های مو می‌شود.

در این روش درمانی، قدرت جذب فولیکول های مو بالاتر رفته و مواد مغذی را بیش تر جذب می کنند. پس از جذب مواد، فولیکول های خاموش تبدیل به محرکی برای رشد مو می شوند.

طی این فرآیند مقدار لازم آمینو اسید برای سلامتی مو تامین شده و تولید کراتین زیاد می شود. به همین دلیل، مزوتراپی روش درمانی مناسبی برای انواع پوست سر محسوب می شود.

از آنجا که مزوتراپی برای درمان ریزش مو در اثر اختلالات هورمونی کاربرد دارد، می‌تواند با متعادل‌ سازی میزان هورمون‌ ها مفید باشد.

روش انجام مزوتراپی مو برای رشد مو

مزوتراپی برای رشد مو از طریق تزریق ترکیبات دارویی به لایه مزودرم انجام می‌شود. مزودرم در زیر لایه اپیدرم است و میان لایه چربی و بافت پوستی قرار دارد. تزریق ترکیبات دارویی به کمک آمپول‌ شکل مخصوص مزوتراپی و سوزن استریل صورت می‌گیرد.
بسته به اندازه قسمتی از کف سر که نیاز به درمان دارد، زمان مزوتراپی از ۱۰ تا ۳۰ دقیقه متغیر است. همچنین موادی که جهت درمان در این روش استفاده می شوند شامل بیوکانین A و استیل تتراپپتاید ۳ است.

بیوکانین A یک نوع ایزوفلاون قوی است که تستوسترون را در افرادی که کچلی زنانه یا مردانه (androgenetic alopecia) دارند به DHT تبدیل می کند. این ماده از شبدر قرمز به دست می آید و در درمان بیماری های دیگری چون سرطان، اختلالات التهابی مثل سوریاسیس و اگزما هم مؤثر است.

استیل تتراپپتاید ۳، به تحریک پروتئین های مرجع و شبکه سلولی بیش تر پرداخته و باعث رشد مو، کاهش ریزش مو، کاهش التهاب و تعویض بافت هایی می شود که بر فولیکول های مو اثر می گذارند. نتیجه نهایی، بزرگ تر شدن فولیکول های مو، سرزنده شدن مو و تولید مواد اصلی است.

پس از ۵ جلسه اثر مزوتراپی به‌وضوح قابل‌مشاهده است. تزریق ترکیبات دارویی بر اساس نوع ریزش مو انجام می‌شود و از آنجا که حاوی ویتامین‌ ها و مواد معدنی هستند، هیچ‌ گونه آلرژی و عوارض جانبی در پی نخواهند داشت.

مزوتراپی مو یک روش بسیار مطمئن و با درد خفیف برای آن دسته از کسانی است که از مشکل ریزش مو رنج می‌برند.

مزوتراپی مو همچنین روشی برای مقابله با شوره سر است. شوره سر هرچقدر هم که شدید باشد، بر اساس تجویز پزشک متخصص پوست و مو از طریق مزوتراپی قابل‌درمان است.

یک تحقیق بالینی نشان داده که مزوتراپی ۱۵۶درصد رشد مو را در برخی افراد افزایش داده، درحالیکه کسانی که از مینوکسیدیل استفاده کرده اند تنها ۵۲ درصد افزایش رشد مو داشته اند.

ممنوعیت مزوتراپی مو برای این افراد

به دلیل عوارض احتمالی، مزوتراپی مو برای افراد دیابتی، هموفیلی و باردار و کسانی که ناراحتی و التهابات پوستی دارند توصیه نمی‌شود.

مراقبت بعد از مزوتراپی

مزوتراپی مو روشی ارزان‌قیمت و بدون نیاز به جراحی است و در مقایسه با روش‌های دیگر درد بسیار کمتری خواهد داشت اما برای مشاهده نتایج مطلوب آن باید برنامه غذایی سالم، ورزش منظم داشته باشد و خوردن چیپس و پفک و مواد غذایی کنسرو دوری کرد.

فواید مزوتراپی مو

فواید زیاد مزوتراپی امروزه آن را به روشی مجبوب بین مردم تبدیل کرده است. برخی از این فواید به شرح زیر است:

  • این روش بدون درد و کم تهاجمی و مطمئن است.
  • با رشد بیش تر مو، حجم مو را افزایش می دهد.
  • فولیکول ها را تقویت می کند و به مرحله آناژن می رساند.
  • مو را محکم کرده و درخشش و تازگی به آن می دهد.
  • از پوسته پوسته شدن شدید کف سر جلوگیری می کند.
  • نسبت به روش های دیگر ریسک آلرژی و تداخل دارویی کمتری دارد.
  • نیازی به بی هوشی ندارد.
  • بهبودی آن سریع است.
  • تقریبا بدون درد است.
  • از روش های دیگر درمان ریزش مو ارزان تر است.

عوارض جانبی مزوتراپی مو

با وجود اینکه مزوتراپی بدون درد است اما برخی مراجعان درد کمی را در طول مزوتراپی گزارش کرده اند. با توجه به فرو رفتن سوزن ممکن است تورم، کبودی، التهاب یا در موارد نادر عفونت رخ دهد.

آیا مزوتراپی مو درد دارد؟

مزوتراپی که برای درمان ریزش مو انجام می شود، بدون درد است. البته ممکن است به علت وارد شدن سوزن کمی فشردگی یا ضربه روی پوستتان حس کنید. اما نزدیک به ۹۰ تا ۹۲ درصد از بیماران علاوه بر رضایت از نتیجه شکایتی از درد آن نکرده اند.

تعداد جلسات مزوتراپی مو 

دوره درمان مزوتراپی مو، حدودا ۱۰ – ۱۵ جلسه به فاصله حدودا سه هفته می باشد. (فاصله جلسات از شروع تا پایان متفاوت است و با توجه به شرایط هر فرد توسط پزشک تشخیص داده می شود) بعد از آن وارد مرحله بوستر خواهد شد، یعنی به این صورت که هر سال باید ۲ الی ۳ جلسه مزوتراپی تکرار شود.

بیشتر اوقات افراد پس از تکمیل درمان شاهد اثرگذاری آن می شوند. بیمار نباید وسط جلسات درمانی وقفه ایجاد کرده یا درمان را قطع کند. درغیر اینصورت نتیجه مطلوبی نخواهد گرفت.


برچسپ ها:
بهترین راه درمان ریزش مو
چگونگی درمان ریزش مو با مزوتراپی
راههای درمان ریزش مو
مزوتراپی
مزوتراپی مو

ارسال دیدگاه