PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

PRP تراپی | پوست

روند پیری پوست با کاهش ضخامت پوست و کاهش الاستیسیته پوست بدنبال کاهش کلاژن و هیالورونیک اسید و الاستین موجود در پوست صورت می گیرد کم کم بافت زیر پوستی کاهش یافته و چروکها در نواحی مختلف صورت پدیدار میشوند.

روش های متداول برای جوان سازی پوست صورت و برطرف کردن چین و چروک‌های صورت، اسکارها و سایر عیب‌های جزئی در صورتوجود دارد، در این مطلب تاثیر PRP  بر جوانسازی و کاربرد های روش PRP را با هم بررسی می کنیم.

تعریف جوانسازی

روند پیری پوست با کاهش ضخامت پوست و کاهش الاستیسیته پوست بدنبال کاهش کلاژن و هیالورونیک اسید و الاستین موجود در پوست صورت می گیرد کم کم بافت زیر پوستی کاهش یافته و چروکها در نواحی مختلف صورت پدیدار میشوند. این پروسه با قرارگیری در معرض افتاب و مصرف سیگار و تنباکو تسریع میشود.

انقباض عادتی عضلات صورت خصوصا در یک سوم فوقانی صورت باعث افزایش چروک می شود چروکهای دینامیک عمدتا توسط بوتاکس درمان می شود در دو سوم تحتانی صورت از دست دادن حجم بافتی و تحلیل عضلات و شلی پوست اتفاق می افتد که این ناحیه معمولا توسط فیلرها و ترکیبی از لیزرها شامل ار اف و ار اف فرکشنال و co-2 فرکشنال درمان می گردد کاهش حجم صورت به علت باز جذب استخوان ها کاهش بافت زیر جلدی و بالشتک چربی زیر پوست رخ می دهد فرم صورت با افزایش سن از گونه های پر و چانه کوچک به سمت صاف شدن گونه و بر امده شدن فک پیش می رود.

لذا امر جوانسازی شامل استفاده از فیلر ها مثل تزریق ژل و چربی و استفاده از بوتاکس و در کنار این درمانها استفاده از روشهای پیلینگ با میکرودرم و لیزرهای جوانسازی با طول موجهای مختلف و اثرات گوناگون شامل – co2 فرکشنال- Erbium – IPl- ار اف جوانسازی –ار اف فرکشنال- و لیزر کیو سوییچ و …

جوانسازی و زیباسازی پوست صورت یک روش درمانی زیبایی است. جوانسازی پوست صورت از طریق روش‌های جراحی و غیرجراحی امکان‌پذیر است. در جوان سازی پوست صورت، عمقی مشخص از ساختار پوست صورت را هدف گرفته و به این ترتیب برای درمان مشکلات ایجاد شده در پوست صورت مثل چین و چروک، شل‌شدگی، تغییر رنگ‌دانه‌ها و جای زخم و جراحت باقیمانده بر روی پوست، استفاده می شوند. اگرچه بهتر است که از پوست خود به بهترین نحو ممکن محافظت کنید تا از زیبایی آن کاسته نشود و مجبور به استفاده از روش های جوانسازی صورت نباشید، اما اگر تا کنون از پوست خود به درستی مراقبت نکرده اید و پوستتان به جوانسازی احتیاج دارد می توانید از روشهای مختلف جوانسازی صورت استفاده کنید.

انواع روش های جوانسازی صورت :

  • جوانسازی صورت با جراحی لیفت صورت
  • جوانسازی صورت با لیزر
  • جوانسازی پوست با بوتاکس
  • جوانسازی صورت با تزریق ژل (فیلر)
  • جوانسازی با تزریق چربی
  • جوانسازی صورت با نخ
  • جوانسازی با هیدرودرم ابریژن
  • جوانسازی پوست با میکرودرم ابریژن
  • جوانسازی با میکرونیدلینگ
  • جوانسازی پوست با لایه برداری شیمیایی پوست
  • جوانسازی با PRP

جوانسازی با PRP یا پلاسما درمانی یا پلاسمای غنی شده با پلاکت

PRP یا پلاسما درمانی (PRP) روشی 100% طبیعی است که با استفاده از اجزای خون خود بیمار برای تحریک و نوسازی بافت های آسیب دیده در مناطق صورت، گردن، سر و سینه، دست ها و بدن مورد استفاده قرار می گیرد.
در این روش مقداری از خون بیمار گرفته میشود و توسط کیت های ویژه ای پلاکت آن جدا شده و غنی میگردد، سپس این پلاکت غنی تزریق میشود. پلاکت ها حاوی انواع محرکهای رشد میباشند.

امروزه این روش برای تحریک رشد مو، کلاژن سازی و ازبین بردن چروک ها، زخم بستر و زخم های دیابتی، جراحی ها، آرتروز و … استفاده میشود.

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

روش پی آر پی برای جوانسازی صورت

PRP چیست؟

PRP به پلاسمای حاوی پلاکت تغلیظ شده گفته می شود. استفاده از PRP از دو تا سه دهه قبل در رشته های مختلف پزشکی مثل دندانپزشکی وجراحی فک و صورت، سوختگی ها و درمان زخم های مزمن شروع شد. اما استفاده از  PRP برای زیبایی و جوانسازی کاربرد جدید آن است. تزریق  PRP به تنهایی یا در ترکیب با روشهای دیگر مانند تزریق چربی و مزوتراپی در زیبایی کاربرد دارد.

 PRP ایمن ترین روش درمانی در دنیا شناخته شده است.

پلاکت درمانی ( سلول درمانی ) یا PRP روش نوینی می باشد که بر اساس استفاده از فاکتورهای رشد پلاکتهای خون، فیبروبلاستها و سایر سلولهای بنیادی تحریک و باعث کلاژن سازی می شود. کلاژن نقش بسیار مهمی در حفظ طراوت و جوانی پوست دارد و با سنتز کلاژن جدید، پوست جوانی و زیبایی خود را به تدریج به دست خواهد آورد.

به علت اینکه در PRP از تحریک فیبروبلاستها استفاده می شود بدیهی است که اثرات درمانی آن به تدریج ظاهر گشته و شما می توانید اولین تغییرات مثبت را بعد از دو تا سه هفته از اولین درمان مشاهده نمائید. البته نتیجه مطلوب در پایان ماه دوم تا سوم حاصل خواهد شد.

توجه داشته باشید که با انجام روش PRP، یک بازسازی عظیم سلولی در ناحیه درمانی شروع خواهد شد و این بازسازی حتی تا ماه هجدهم ادامه خواهد داشت. البته بر حسب سن، نیاز به درمان مجدد بعد از دو ماه تا یکسال خواهید داشت زیرا عواملی که باعث پیری پوستتان شده است در بدن شما کماکان وجود دارد.

PRP در درمان چه مواردی به کار میرود؟

  • جوانسازی پوست صورت
  • جوانسازی دست ها
  • رفع چین و چروک های دینامیک
  • از بین بردن اسکار آکنه و اسکار زخم های ناشی از بریدگی، سوختگی و غیره
  • رفع خطوط اخم یا خنده
  • رفع ریزش موی سر یا ابرو
  • از بین بردن پف و تیرگی دور چشم
  • کاشت مو
  • تحریک و تقویت مو
  • درمان زخم های دیابتی و نروپاتیک و مزمن
  • کم کردن استریاها و ترک های پوستی
  • ارتقای کیفی پوست صورت و افزایش شادابی آن

پلاکتها چگونه سبب جوانسازی میشوند؟

پلاکتها حاوی فاکتورهای رشد factors growth هستند که عامل اصلی در فرایند ترمیم و بازسازی بافتها میباشند و هنگامی که پوسته پلاکت بواسطه مواد خاصی پاره شود فاکتورهای رشد آزاد می شوند وسبب رشد و تکثیر و تمایز سلولهای مختلف پوستی و بافتی می شوند. مثلا اگر در کنار فولیکول مو تزریق شوند باعث رویش مجدد طبیعی مو می شوند و در پوست باعث افزایش کلاژن، الاستین، ماده ی بین سلولی، عروق و در نهایت ضخیم شدن و با طراوت شدن بافت پوستی و رفع چین و چروک، خطوط و در استخوان یا غضروف باعث ترمیم شکستگی ومانع سائیدگی آنها می شوند. در فیلد زیبایی روش PRP برای درمان چروک ها، سیاهی و پف زیر چشم و همچنین جوان سازی پوست دست یک معجزه می باشد. همچنین در رویش مجدد مو و قطع ریزش مو نتایج شگفت انگیزی در ایالات متحده امریکا و کانادا از خود نشان داده است. PRP اثرات فوق العاده ای به روی اسکارهای جوش و حتی اسکارهای قدیمی دارد.

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

مراحل تزریق PRP

کاربرد PRP در زیبایی:

PRP یا پلاسما درمانی هم برای پیشگیری از پیری و هم برای بهبود و جوانسازی پوست صورت گردن و دست که بعلت افزایش سن و یا نور آفتاب دچار چین چروک، تغییر رنگ، شلی و افتادگی شده اند به کار می رود.

PRP یا پلاسما درمانی برای جوانسازی اطراف چشم ها و پلکها، که سبب کاهش چین و چروک و کاهش سیاهی و کبودی اطراف چشم می شود. در ترکیب با تزریق چربی باعث ماندگاری بیشتر چربی در بافت میشود .

پی آر پی یا پلاسما درمانی باعث کاهش اسکارهای خفیف محل جوش و جای زخم می شود.

پی آر پی یا پلاسما درمانی برای درمان ریزش و کم پشت شدن موها و تا حدودی طاسی، روش موثری است. PRP عمر موها را طولانی کرده، باعث تقویت فرآیند ترمیم پذیری در موهای آسیب دیده شده و تحریک وتقویت شکل، قوام و کیفیت در موهای به خواب رفته یا کوچک و کرکی را سبب میشود. PRP به هیچ وجه جایگزین پیوند مو نمی باشد و می توان پیوند مو را همراه با پی ار پی PRP انجام داد ونتایج بهتری بدست آورد.

همچنین پس از لیزرهای لایه برداری و مواردی از این قبیل میتوان پی آر پی را روی پوست اسپری نمود تا روند ترمیم پوست تسریع شود.

تلفیق مزوتراپی و پی آر پی بر حسب مورد، باعث پاسخ دهی بهتر درمان میشود.

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

نتایج PRP

نتایج درمان با پی آر پی PRP:

نتایج درمان پی آر پی در افراد مختلف متفاوت است که به وضعیت واکنشهای سلولی فرد بستگی دارد. افراد پیرتر، افراد دارای بیماری های مزمن، سیگاری ها، افراد با تغذیه نامناسب، افرادی که دائما در معرض نور خورشید قرار دارند و افرادی که از پوست خود مراقبت نمیکنند نتایج ضعیفی میگیرند.

حدود ۶۰% افراد نتایج خوب، ۳۰% نتایج متوسط میگیرند و در ۱۰% موارد نتایج ضعیف است.

اکثر افراد فقط به یک جلسه درمان نیاز دارند ولی در بعضی افرادویا سنین بالاتر برای گرفتن نتایج بهتر ۴-۱ تزریق با فواصل چند ماهه لازم است.

پی آر پی PRP ایمن ترین روش درمانی در دنیا شناخته شده است.

برای پی آر پی PRP چه کیتی را انتخاب کنیم؟

برحسب وسعت ناحیه از کیت هایی با حجمهای مختلف استفاده میشود.

هرچه غلظت پلاکت بدست آمده از خون بیشتر باشد، میزان مدیاتورهای آزاد شده در بافت و درنتیجه تحریک برای ساخت و ساز سلولی بیشتر خواهد بود. این میزان تحریک، در پلاکت هشت برابر تغلیظ شده، در بیشترین حد آن است.
بطور معمول پلاکت هشت برابر تغلیظ شده 10الی 12درصد خون دریافتی از بیمار را تشکیل میدهد.
بطور مثال از یک کیت 20 سی سی، 2.5 سی سی پلاکت تغلیظ شده بدست میاید.

معمولا برای دورچشم، غبغب، ریش آقایان و نواحی کوچک از کیتهای 20cc

پشت دستها، گردن، نواحی کوچک موی سر از کیتهای 40cc

و برای PRP موی سر، صورت، گردن و دکلته از کیتهای 60cc استفاده میشود.

ترکیب PRP با سایر درمانهای زیبایی:

بدلیل قابلیتی که پی آر پی در تحریک سلولها به تکثیر و ساخت عروق خونی دارد، علاوه بر اینکه به تنهایی انجام میشود، معمولا با سایر روشهای درمانی نیز بصورت ترکیبی بکار میرود.

درمانهایی که بطور معمول با پی آر پی تلفیق میشوند عبارتند از:

ساب سیژن:

حین ساب سیژن بافت تخریب میشود و بیشترین میزان نتیجه گیری از ترکیب با پی آر پی در این روش است. پی آر پی به ساخت سریع تر و بیشتر سلولهای جدید کمک میکند و با تحریک ساخت عروق ریز ماندگاری بافت ظریف تشکیل شده را بیشتر میکند.

تزریق نخ کلاژنساز:

در این روش بهترین زمان پی آر پی حین تزریق نخ میباشد ولی حتی پس از گذشت دوماه نیز نتایج کلاژنسازی بطور چشمگیری بیشتر است.

لیفت با نخ:

اگر پس از لیفتینگ با نخ بویژه در طی یک ماه اول، از تزریق پی آر پی در محل نخهای کاشته شده استفاده شود،به سرعت کلاژنسازی و نیز حجم کلاژن ساخته شده خواهد افزود.

تزریق چربی:

سلول های چربی را می توان با پی آر پی PRP مخلوط و سپس در محل های مورد نظر تزريق نمود. اين اقدام موجب تحريک رگ سازی شده و به دنبال آن، منجر به زنده ماندن سلول های چربی و پيوند خوردن آن ها با بافت های اطرافشان می شود. با این عمل، ماندگاری نتايج درمان، 2 تا 3 برابر افزايش يافته و نتايج حاصله زيباتر و ماندگارتر میگردد.

کاشت مو:

موهای برداشت شده از سر که بايد در جاهای خالی کاشت شوند، در مدت زمانی که در خارج از بدن آن ها قرار داشته، در داخل سرم نرمال سالين نگه داشته شده است که اگر به جای اين محلول، از پی آر پی PRP تهيه شده از بيمار استفاده شود، ماندگاری موهای کاشت شده در آينده بسيار بيش تر خواهد بود. هم چنين، انجام تزريق پی آر پی PRP به صورت دوره ای، در محل موهای کاشت شده در گذشته، می تواند به ماندگاری آن ها کمک روزافزونی بنمايد.

میکرونیدلینگ:

حین میکرونیدلینگ میلیونها کانال ریز در سطح پوست ایجاد میشود که معمولا از پخش داروی مزوتراپی روی کانالها استفاده میشود. ولی تحقیقات اخیر نشان داده که استفاده از پی آر پی بجای مزوتراپی نتایج درخشانتری در نتیجه کار داشته است.

کاربرد های پی آر پی در زیبایی

بطور کلی در هر عارضه ای که تحـریک فراینـد بازسـازی بافت موضع بتواند نقشی در بهبـود عارضـه داشـته باشـد می توان از PRP بهره برد.

بسیاری از مشكلات زیبایی نظیر چین و چروك ها، خطوط و غیره حاصل فرایند پیری و كاهش كلاژن، الاستین، ماتریكس بین سلولی، فیبروبلاست ها و چربی در لایه های پوست است. این فرایند قوام، شكل، حجم، صافی و قابلیت ارتجاعی پوست را كاهش داده و در نهایت به شكل گیری انواع مشكلات زیبایی نظیر چین و چروك و خطوط منتهی شود.

مطالب مرتبط با نقش پلاكت ها در فرایندهای بازسازی بافت های مختلف، گویای توان PRP در بازسازی كلاژن، الاستین، عروق و ماتریكس بین سلولی و در نهایت بازگرداندن دوباره شادابی و جوانی پوست هستند.

برهمین اساس، هم اکنون PRP به روش های مختلف در درمان های پوست و مو نظیر:

  • ریزش موی سر یا ابرو.
  • چین و چروک ناشی از افزایش سن.
  • ترمیم زخم های قدیمی ناشی از بریدگی ، سوختگی و …
  • تسریع در ترمیم شکستگی های استخوانی و یا ضایعات غضروفی مثل آرتروز.
  • ترمیم اسکارهای ناشی از جوش (آکنه)، آبله مرغان.
  • چین و چروک و پف زیر چشم.
  • ترکیب با چربی و ساختن پرکننده طبیعی برای افزایش حجم لب، گونه، سینه و باسن
  • ترکیب با کاشت مو برای پاسخدهی بهتر درمان.
  • ترکیب با ساب سیژن برای سلول سازی بهتر.
  • ترکیب با نخ تایتنینگ برای کلاژن سازی بیشتر دور نخ ها.
  • ترکیب با سایر روشهای درمانی مثل مزوتراپی، انواع لیزرها و …
PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

از بین بردن چروکهای سطحی پوست با استفاده از روش PRP

درمان چروک های صورت و گردن

یکی از کاربردهای PRP در جوانسازی و رفع چین و چروک های صورت، خط خنده و اطراف چشم و گردن می باشد. PRP باعث فعال شدن فیبروبلاست ها و کلاژن سازی و در نتیجه بافت سازی پوست می شود.
بدیهی است چروک های این نواحی با سلول ها و بافت های خود فرد، شروع به ترمیم و پرشدن کرده و نتیجه ارزشمند آن جوانسازی پوست و از بین بردن چروک های این نواحی خواهد بود.

درمان چروک های پشت دست

بهترین و کارآمدترین روش برای صاف کردن و پرکردن چروک های پشت دست ها که باعث پیرتر نشان دادن فرد می شود، PRP کردن این ناحیه است، زیرا با این روش در پشت دست فرد، بافت سازی، سلول سازی و جوانسازی صورت می گیرد.

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

جوانسازی دست با استفاده از روش PRP

درمان تیرگی، گودی و پف زیر چشم

درمان تیرگی، گودی و پف زیر چشم یکی از بهترین کاربردهای PRP بوده و شاید اگر اغراق نباشد، با یک بار PRP در ناحیه چشم، ترمیم، سلول سازی و بافت سازی در این ناحیه شروع شده و به طور فوق العاده ای باعث پرشدن گودی زیر چشم و از بین رفتن تیرگی و چروک های این ناحیه می گردد.

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

پی آر پی PRP جهت درمان ریزش مو

درمان طاسی و ریزش مو

مطالعات کلینیکی مختلف نشان داده اند که استفاده از PRP در طاسی سر می تواند موجب رویش مجدد و طبیعی مو در مناطق طاس پوست سر شود. این کار موجب تقویت شکل و قوام و کیفیت فولیکول های موجود، طولانی کردن دوره آناژن و افزایش عمر موهای موجود می شود. از مزایای این روش آن است که برای انجام آن (برخلاف روش کاشت مو) نیازی به کوتاه کردن موی سر شخص نیست و هیچگونه آثار اسکار جراحی و خونریزی ایجاد نمی شود.

درمان اسکارهای جراحی، سوختگی و آکنه

در مطالعات اخیر ثابت شده است، PRP باعث درمان اسکار جراحی، سوختگی و آکنه می شود؛ البته استفاده همزمان از سایر روش ها مانند لیزر N-lite و RF هم توصیه می گردد.

PRP چیست؟کاربردهای PRP و جوانسازی با روش پی آر پی

PRP برای بهبود جای زخم

پی آر پی PRP همراه با لیپوترانسفر

لیپوترانسفر روشی است که در آن سلول های چربی نواحی پهلو و شکم بیمار را به میزان لازم (حدود 20 الی 50 سی سی) خارج کرده و پس از جداسازی سلول های زنده چربی، آنها را به عنوان یک فیلر بیولوژیک مشتق از بدن خود فرد، به منظورم حجم دادن به ناحیه ای از بدن یا صورت، پرکردن نقص پوستی و اغلب با هدف جوانسازی صورت، در نواحی موردنظر تزریق می کنند. سلول های چربی را می توان با PRP مخلوط و سپس در محل های موردنظر تزریق نمود. این کار موجب تحریک رگ سازی شده و به تبع آن، منجر به زنده ماندن سلول های چربی و پیوند خوردن آنها با بافت های اطرافشان می شود. با این عمل ماندگاری نتایج دران، دو تا سه برابر افزایش یافته و نتایج حوصله زیباتر و ماندگارتر می شود.

برنامه درمانی پی آر پی

تعداد جلسات و فواصل آنها بر حسب شرایط پوست تعیین می شود و ممکن است به ازاء هر بیمار بسیار متفاوت باشد. برای جوانسازی صورت، بر حسب سن، از یک تا چهار جلسه با فواصل دو الی شش ماه پیشنهاد می کنند و در شرایط خوب، ماندگاری نتایج بین یک تا سه سال است.
افزودن چند جلسه مزوتراپی موجب اثربخشی بسیار بهتر درمان با PRP خواهد بود.

فاصله جوانسازی بر حسب سنین مختلف:

  • قبل از سن 30 سال هر سه سال یک جلسه جهت پیشگیری و جوانسازی توصیه می شود.
  • در سنین 30 الی 40 سال هر یک الی دو سال یک جلسه کافی است.
  • در سنین 40 الی 50 سال سه جلسه درمان لازم است. به ترتیبی که جلسه دوم، 6 ماه بعد از جلسه اول و جلسه سوم 9 ماه
  • بعد از جلسه دوم می باشد. درمان نگهدارنده هر 2 سال یکبار کافی است.
  • در سنین بالای 50 سال نیز سه جلسه درمان لامز است. به ترتیبی که جلسه دوم 3 الی 6 ماه بعد از جلسه اول و جلسه سوم شش ماه بعد از جلسه دوم می باشد. درمان نگهدارنده هر سال یک بار کافی است.

به نظر می رسد پاسخ بیولوژیکی بیمار بهترین پارامتر برای تنظیم برنامه وی است.
کیفیت نتایج، علاوه بر اجرای صحیح و دقیسق درمان، با وضعیت واکنش های سلولی بیمار نیز در ارتباط است که به وسیله بیمار یا پزشک معالج قابل کنترل یا تنظیم نیست. بنابراین ممکن است در بیماران مشابه به نتایج متفاوتی دست یافت.
هرچند نتایج درمان های پوست با PRP تا سه هفته ظاهر می شوند ولی ظهور نتایج کامل حدود سه ماه طول می کشد.

مراحل انجام PRP بسیار ساده و به شرح زیر است:

  • خون گیری از بیمار به میزان معمولا حدود 8 میلی لیتر توسط کیت مخصوص PRP
  • سانتریفوژ و جداسازی پلاکت ها و پلاسما از گلول های قرمز
  • فعال سازی پلاکت ها و تزریق آن در موضع

عوارض احتمالی پی آر پی

ممکن است در چند روز اول، قرمزی، ورم و سوزش و درد خفیف ایجاد شده که معمولا به زودی برطرف می شود. در موارد نادر احتمال بروز عفونت و هماتوم وجود دارد.

مزایای PRP نسبت به روش های دیگر

  • باتوجه به اینکه از خون خود شخص استفاده می شود. بنابراین عوارض احتمالی انتقال بیماری، واکنش آلرژیک و عفونت وجود ندارد.
  • باتوجه به کیت های مخصوص، پروسه کار بسیار ساده و کاملا استریل است.
  • یک روش غیرتهاجمی و عوارض آن بسیار ناچیز است.
  • اثر و ماندگاری طولانی دارد. نسبت به روش های مشابه (مثل جراحی های زیبایی و…) هزینه زیادی ندارد.
  • هم در زنان و هم در مردان موثر بوده و هیچ نوع محدودیت سنی و جنسیتی ندارد.
  • این درمان تقریبا بی درد است و بیمار به راحتی آن را تحمل می کند.
  • در همه نواحی بدن قابل استفاده بوده و محدودیتی در این زمینه ندارد.

مراقبت های بعد از انجام پی آر پی PRP

  • موضع تزریق شده تا 24 ساعت شسته نشود
  • استفاده از کرم ضدآفتاب و اجتناب از تابش مستقیم آفتاب به مدت 2 هفته.
  • استفاده از کرم نگهدارنده روز و شب
  • استفاده از عینک آفتابی به مدت یک هفته

موارد منع انجام پی آر پی

بهتر است در موارد زیر PRP انجام نشود:

  • کانسرهای پوستی و سیستمیک
  • بیماری های مزمن، دیابت درمان نشده و ایدز
  • در موارد مصرف داروهای ضد انعقاد
  • در طول درمان با استروئیدها و شیمی درمانی
  • بیماری های خونی و اختلالات انعقادی
  • استفاده از PRP در موارد زیر نتایج خوبی ندارد:
  • افراد سیگاری، الکلی و دارای سوء تغذیه
  • افراد مبتلا به مشکلات ژنتیکی پوست
  • ضایعات پیشرفته ناشی از نور خورشید
  • هایپرپیگمانتاسیون های پیشرفته (لکهای تیره)
  • خطوط عمیق
  • ضایعات مویرگی روی بینی و گونه ها

مراقبت های پس از پی آر پی PRP:

  • موضع تزریق شده تا 48 ساعت شسته نشود
  • استفاده از کرم ضد آفتاب و اجتناب از تابش مستقیم افتاب به مدت 2 هفته
  • استفاده از کرم نگهدارنده روز و شب
  • استفاده از عینک آفتابی

آمار میزان رضایتمندی از انجام پی آر پی

طی مقالات تحقیق شده در مراکز معتبر آمریکا و اروپا در حدود 70 درصد PRP های انجام شده با رضایتمندی عالی و 20 درصد با رضایتمندی متوسط و 10 درصد افراد ناراضی بوده اند. میزان رضایتمندی با تکرار انجام PRP و افزودن مزوتراپی قابل تغییر خواهد بود.
نکته مهم اینکه نتیجه گیری بهتر در تزریق PRP مستلزم انجام آن در مراکز معتبر و قابل اطمینان می باشد.

نتیجه گیری:

هر كدام از روشهاي جوانسازي صورت داراي ميزان اثر و مدت دوام تعريف شده اي هستند لذا افراد بايد توجه داشته باشند براي انتخاب روش مناسب، به سن، ميزان افتادگي بافتهاي صورت، توقع خود از ميزان بهبود و از همه مهمتر شرايط فردي از نظر مراقبتهاي بعد از جوانسازي توجه كنند. در مجموع روشهاي غيرجراحي جوانسازي صورت ميزان اثر حدود ١٥ الي ٣٠ درصد به همراه دارند در حاليكه روشهاي جراحي بهبود به ميزان ٧٠ الي ٨٠ درصد دارند. البته نياز به آمادگي هاي قبل جوانسازي و بعد آن و مراقبتهاي لازم در روشهاي جراحي جوانسازي صورت مسلما بيشتر از روشهاي سرپايي و غير جراحي مي باشد.


برچسپ ها:
(پی آر پی) چیست؟
آیا ترکیب پی آر پی با سایر درمانهای زیبایی مناسب است؟
پی آر پی برای چه مواردی کاربرد دارد؟
روشهای جوانسازی صورت
کاربرد پی آر پی در زیبایی

ارسال دیدگاه